Wat doet angst met jou?

Wat doet angst met jou? Op dit moment is er bij veel mensen angst rondom het COVID-19 virus. Zeker nu het opvlamt.

Wat gebeurt er met jou wanneer je hoort dat er iemand in je omgeving besmet is?

Ik hoorde vrijdag dat ik in contact was geweest met iemand die nu een positieve test uitslag had. Wat betekend dat diegene besmet is met het virus. In eerste instantie werd ik stil, kon ik even niet denken. In tweede instantie dacht ik wat nu? Ik belde de GGD, daar werd aangegeven dat ik niet in quarantaine hoefde. Gelukkig dacht ik. De volgende dagen dacht ik: “ik word verkouden, o nee toch niet.” Het bleef maar spelen in mijn hoofd. Het slapen ging minder goed, ik was om 5.00 al klaar wakker. Dan ging ik weer informatie opzoeken over de klachten, nee die had ik toch echt niet.  Door mijn hoofd speelde de scenario’s af wat als ik besmet ben en ik anderen besmet heb… Het hoofd maakte overuren.

Er ontstonden lichamelijke klachten, hoofdpijn, spanning in mijn schouders. Ik trek mijn schouders op als ik spanning voel. Zelf mijn maag deed mee. Ik voelde een steen in mijn maag.

Voelen, ervaren, toelaten

Ik ben gaan zitten met mezelf en al mijn gedachten. Ik heb de angst toegelaten, gevoeld wat er in mijn binnenste speelt. Gehuild, gevoeld, gezucht…herhaald, herhaald. Later een ontspanningsoefening gedaan, muziek geluisterd, in bad gelegen. Dingen gedaan die op dat moment goed voelde voor mij om te doen. Zo werd mijn hoofd rustiger. Mijn angst is er nog zeker op momenten, maar nu zijn er meer momenten waarin mijn hoofd leeg is.

Hoe pak jij je angst aan? Ga je harder werken? Ga je meer eten? Neem je iets wat je verdoofd? Blijf je piekeren?

Ik help je graag, om te kijken wat ik voor je kan betekenen om je angst te verminderen. Maak een afspraak hier.

Met warme groet,