“If you can’t feel,
you can’t heal.”
— E. Eger —
you can’t heal.”
Waarom leren te zorgen voor jezelf?
Het is een gegeven dat we allemaal trauma’s hebben.
En dat die trauma’s mede maken wie je nu bent. Hoe je praat, lacht, wel of niet ontspant en reageert op anderen. Als je nu nog steeds leeft vanuit die trauma’s, dan spreek je de overlevingskracht in jezelf aan. Je lijf moet steeds opnieuw de kracht vinden om te leven. En dat kost bakken met energie. Mijn naam is Marion van Hunsel en ik ben opgeleid als fysiotherapeut, ontspanningstherapeut en in de traumaheling.
Je kan je voorstellen dat dit veel energie kost
Je ervaart weinig rust. Daadwerkelijke rust bedoel ik dan. Niet het “bingwatchen “van je favoriete serie, maar werkelijke rust in je hele lichaam. Zodat je herstellende systeem geactiveerd kan worden (je parasympatisch zenuwstelsel) en deze niet de strijdt aan hoeft te gaan met je energiesysteem (sympathisch zenuwstelsel). Hiermee komt er weer balans is de twee systemen. Deze zijn bij velen uit balans.
Mijn route start:
Ik had altijd de droom om voor baby’s te zorgen, maar nachtendiensten draaien, dat was niet goed voor mij dat wist ik al. Ik ging op zoek. Podotherapie was mijn eerste opleiding na de middelbare school. Daarna zouden er nog vele volgen zoals fysiotherapie, ontspanningstherapie, sensorische informatieverwerkingstherapie, polariteitstherapie, kleurenleer, numerologie, mandala’s tekenen. Steeds maar zoekende naar iets van buiten dat mijn binnenwereld kon vullen.
Zoek jij ook naar vulling van buiten af?
Herken jij dat je zoekt en zoekt? Wat heb ik nou echt nodig? Ik heb het nodig om gezien te worden door mezelf, mezelf te accepteren wie ik ben. Mijn goede en minder goede eigenschappen te verweven in mij.
Fingerspitzen gevoel
Wat me aansprak in de opleiding fysiotherapie is het kijken naar het geheel, ik merkte dat ik het fingerspitzen gevoel heel fijn vond. Het verder kijken dan alleen de voetklacht.
Een werkgever vond een collega meer geschikt voor het werk dan mij. Dit hield in voor mij geen vaste aanstelling. Ik had geleerd dat als je een vaste baan hebt dan zit je goed. Ik kwam bij de tweede instelling in de gehandicaptenzorg terecht.
Hier kreeg ik meer verantwoordelijkheden en heb verschillende nieuwe dingen opgepakt. Zo ook de opleiding tot Sensorische informatieverwerkingstherapeut. Hier kon ik nog meer het breder kijken in kwijt. Je onderzoekt alle zintuigen van iemand! Na zeven jaren had ik het niet meer naar mijn zin. Ik ervoer veel stress, er werden bezuinigingen in gezet, collega’s die niet wilde veranderen. Ondertussen had ik thuis 3 kinderen, ik merkte dat plannen lastig was, hoe moest ik alle ballen toch in de lucht houden. Ik werkte ondertussen als consulent bij het CCe. Hierdoor werd ik door Brabant en Limburg ingezet binnen andere instellingen. Van daar uit gestart met mijn eigen praktijk. Ook wetende dat ik iets anders wilde.
Na het volgen van de Mastercourse Systemisch werken met traumatisch verlies merk ik, dit past bij mij. Geen quick fix, maar een langdurig resultaat. Ik werd gezien, erkent, welkom geheten. Dit gaf een rust in mijn systeem. Mijn lichaam kon zich verder herstellen.
De combinatie van systemische werken, heling en werken met trauma.
Je krijgt inzichten in jouw aannames.
Hoe verdeel je jouw energie?
Ik leer vrouwen eerst de veilige basis in zichzelf te vinden. Vanuit deze veilige basis kan je gaan bouwen op een stevige fundering. Hiervandaan daar leer je jouw grenzen te verkennen en aan te geven in het dagelijkse leven. Om zo aan het einde van de dag ook nog energie te hebben.
Dat is vallen, opstaan en weer doorgaan. Stap voor stap.
Maak een afspraak
Als je leert voor jezelf te zorgen vanuit de behoeften die jij hebt, leer je te voelen wat je lichaam nodig heeft op vele gebieden. Je doet het voor jezelf, de mensen om je heen en mogelijk voor de kinderen die je krijgt of al hebt. Zodat zij veilig, meer ontspannen en graag ook gelukkig mogen leven. Ik help je er graag bij.