Learn To Take Time. Learn To Take Care. You Need It.

Hoe heb jij geleerd om voor jezelf te zorgen?

We mogen het gerust opvallend noemen dat we in onze kindertijd niet of nauwelijks geleerd hebben om de belangrijke signalen van ons lichaam te herkennen. Leren te luisteren naar wat je lichaam je wil vertellen en van jou nodig heeft. Zijn er gedurende de dag emoties die voorbij komen en daarbij overweldigend bij je binnenkomen? Hoe ga je daar dan mee om.

De mensen die bij mijn komen zijn veelal zo druk, druk, druk omdat ze nog van alles moeten voor de rest van de wereld. Ze hebben weinig tijd voor zichzelf gereserveerd. Er wordt veel gepraat en dan met name eromheen. Ik leer je erheen te gaan, ik begeleid je daarbij zodat je leert te begrijpen wat jij nodig hebt en hoe je jezelf daarin kan voorzien.

Leren om voor jezelf te zorgen

Ik start met jou, bij jou.

Ik leer je terug te keren in je lijf, jouw lichaam. Wat allang en breed signalen probeert af te geven. Een opgezette buik, gespannen nek of een energieniveau wat veel lager ligt dan je ooit had. Ik leer je bewust te worden van wat jij doet, wat je denkt en zelfs hoe je ademhaalt.

Energetisch therapeut

Mijn naam is Marion van Hunsel en ik ben opgeleid als fysiotherapeut, adem – en ontspanningstherapeut en traumaheling.

Het is een gegeven dat we allemaal trauma’s hebben. Trauma’s maken je mede wie je nu bent. Hoe je praat, lacht, wel of niet ontspant en reageert op anderen.
Als je nog leeft vanuit je trauma’s, dan spreek je de overlevingskracht in jezelf aan. Alhoewel dit een prachtig mechanisme is, kost het je bakken met energie.
Ik leer je graag voor jezelf te zorgen, in jezelf te vertrouwen. Dan zijn er grenzen, een gezonde sommunicatie en is er balans tussen geven en nemen.

Laatste plaats

Vaak hebben we niet geleerd van onze moeders/oma’s om voor onszelf te zorgen. We hebben, ik zou bijna massaal zeggen, geleerd hoe wij vrouwen vooral hebben te zorgen voor de ander. Onszelf op de tweede, derde of laatste plaats te zetten. Daar betaal je fysiek, emotioneel en mentaal een prijs voor.

Je kan het anders leren te doen

Ik leer vrouwen eerst de veilige basis in zichzelf te vinden. Vanuit daar leer je grenzen aan te geven in het dagelijkse leven en op een aangename manier voor jezelf op te komen in bijvoorbeeld gesprekken. Je leert hoe je jouw energie beter over de dag kan verdelen. Je zelfvertrouwen zal groeien en je leert hoe je vanuit jouw behoeftes voor jezelf zorgt in de dagelijkse gang van zaken.

Heb je niet goed geleerd om voor jezelf te zorgen?

Als je leert voor jezelf te zorgen vanuit de behoeften die jij hebt, leer je te voelen wat je lichaam nodig heeft op vele gebieden. Je doet het voor jezelf, de mensen om je heen en mogelijk voor de kinderen die je krijgt of al hebt. Zodat zij veilig, meer ontspannen en graag ook gelukkig mogen leven.

Lichamelijk geef je jezelf waarschijnlijk niet wat je nodig hebt. Emoties worden weggestopt, vanuit de trauma’s sta je meestal de hele dag in de actie stand, je overlevingsstand ook wel genoemd.

Deze stand laat je verdoven, en die verdoving stop je vervolgens weg

Door je trauma’s te helen heb je minder verdoving nodig. Jezelf verdoven is het grootste probleem, herken je dit? Waar verdoof jij jezelf mee? Hard werken? De perfecte moeder zijn? Iedereen altijd een kaartje te sturen?

Of wat dacht je van jezelf verdoven met koffie, suikers of teveel sporten?

Merk je dat je over je grenzen gaat? Dat de druk op jou vaak te groot is, dat er veel gedoe is in je leven? Dat je een bewijsdrang voelt? Dat er veel moeten is in je leven? Dan weet ik dat er een trauma onder schuil gaat.

Je bent van harte welkom

“If you want to relax, watch the clouds pass by if you’re laying on the grass, or sit in front of the creek — just doing nothing and having those still moments is what really rejuvenates the body.”

Miranda Kerr

“Life is a never-ending work-in-progress. And if you think at any point you’re allowed to stop climbing, I’m afraid you’re missing the point. Because the joy is in the climb itself.”

Markmanson.net

“Nog betekenisvoller dan het delen van schoonheid, is het delen van de tranen. Om samen de lastigheden van het leven een plek te geven.”

Dirk de Wachter

“Emotions that come out don’t make us ill, what stays in does.”

Edith Eva Eger

“Self esteem is not self image. It is the non-identification from self image.”

Deepak Chopra

Maak een afspraak

Als je leert voor jezelf te zorgen vanuit de behoeften die jij hebt, leer je te voelen wat je lichaam nodig heeft op vele gebieden. Je doet het voor jezelf, de mensen om je heen en mogelijk voor de kinderen die je krijgt of al hebt. Zodat zij veilig, meer ontspannen en graag ook gelukkig mogen leven. Ik help je er graag bij.

Learn To Take Time. Learn To Take Care. You Need It.